У народі кажуть: «Вчитися ніколи не пізно!», а перенавчатися – також!

Професія опалювача і кочегара налічує не одну сотню років. З розвитком опалювального обладнання, застосуванням нових видів палива і розширенням завдань з обігріву приміщень все більшого значення набуває навчання фахівців.

Напередодні опалювального сезону 2019-2020 років за направленням кар’єрних радників Маньківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості 50 безробітних, які мають професію «оператор котельні» та «машиніст (кочегар) котельні», виявили бажання підвищити кваліфікацію.

Навчання та повторна перевірка знань з безпечних методів праці та експлуатації обладнання котельних установок та газового обладнання відбувається на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Черкаського навчального центру Міністерства аграрної політики та продовольства України».

Після закінчення навчання оператори котельні та машиністи (кочегари) котельні отримають допуск з охорони праці на опалювальний сезон.

«Усі безробітні, які пройдуть підвищення кваліфікації будуть працевлаштовані з початком опалювального сезону, а котельні району будуть забезпечені  кваліфікованими робітниками», – зазначає директорка районної філії Галина Гаврилюк.

Повідомляє Маньківська районна філія ОЦЗ.