Активний циклон, який зайшов на територію Черкащини спричинив складні погодні умови, які супроводжувались мокрим снігом з дощем.

Через ускладнення погодних умов, роботи з ліквідації засніженості та зимової слизькості на дорогах загального користування державного значення підрядними підприємствами Служби автомобільних доріг у Черкаській області оперативно розпочалися ввечері 12 лютого.

Протягом ночі 13 лютого на ліквідації засніженості та слизькості на дорогах державного значення працювало 80 одиниць спецтехніки та механізмів підрядних організацій Служби автодоріг області. За ніч на обробку дорожнього покриття використано майже 1000 тонн піщано-соляної суміші. Особлива увага приділяється автошляхам міжнародного значення – М-05 Київ-Одеса та М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка.

Станом на ранок 13 лютого у Черкаській області забезпечено проїзд автотранспорту автомобільними дорогами загального користування державного значення. Техніка продовжує працювати, всі дорожні підрозділи працюють у посиленому цілодобовому режимі роботи.

Працівники Служби автомобільних доріг у Черкаській області та дорожніх підприємств постійно проводять моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням так і за допомогою 12 камер відеоспостереження.

За даними Черкаського обласного центру з гідрометеорології, циклон з Балкан, який ускладнив погодні умови вже відійшов за північно-східні кордони України. Черкащина опинилася у холодній тиловій частині, тому температура впродовж дня буде знижуватися. Атмосфера заспокоїлася, опади не очікуються.

Зважаючи на ускладнення погодних умов, Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв утриматися від поїздок на час негоди для надання можливості роботи снігоприбиральної техніки та не створювати заторів на автодорогах.