Нарада на тему «Здійснення заходів, направлених на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої та надання дорадчих послуг суб’єктам господарювання та сільському населенню» відбулася вчора в Умані 11 вересня. Долучилися до обговорення питань представники ОТГ, сільських та селищних рад, фермерів, кооперативів, начальників структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій Жашківського, Уманського, Монастирищенського, Тальнівського, Христинівського та Маньківського районів. Повідомили у Черкаській ОДА.

Провели зустріч Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Уманським Національним університетом садівництва на базі університету.

Насамперед учасники обговорили питання рейдерства. Адвокат, старший партнер Міжнародної юридичної кампанії ALEXANDROV&PARTNERS Оксана Крижанівська ознайомила присутніх щодо способів та особливостей протидії рейдерству. Учасники наради отримали інформативний матеріал з цього питання.

Великим блоком стало обговорення заходів, направлених на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої. Також до обговорення цього питання долучився Владислав Демиденко – начальник Cлужби автомобільних доріг в Черкаській області, який відповів на питання голів ОТГ, сільських та селищних рад, начальників структурних підрозділів з питань АПК РДА щодо меж обкошування автодорожніми службами доріг та поділився досвідом засівання газонними злаками придорожніх меж, що стримує проростання амброзії.

В ході обговорення цього питання Ігор Колодка окреслив низку завдань щодо розроблення рекомендацій по боротьбі з амброзією та вивчення питання виділення коштів на ці заходи.

Питання дорадництва висвітлили Наталія Шевченко – кандидат економічних наук, доцент, дорадник з питань бухгалтерського обліку і оподаткування, сертифікований аудитор Уманського НУС, яка наголосила на особливостях звітності, оподаткування, бухгалтерського обліку в сільськогосподарських кооперативах та Олександр Гавриш – головний спеціаліст, дорадник Черкаської дослідної станції біоресурсів, який розповів про дорадчі послуги.

Наступна нарада з цих питань  відбудеться 24 вересня для представників Звенигородського, Лисянського, Катеринопільського, Шполянського, Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів.

З презентаціями охочі можуть ознайомитися на офіційному сайті Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.