З початку року українці почали отримувати окремі платіжки за транспортування та споживання газу. Це викликало неоднозначну реакцію у суспільстві. Свою думку з цього приводу в ефірі всеукраїнського телеканалу NewsOne днями озвучив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

«Зрозуміло, що імплементація українських законів, яка в Україні фактично вже здійснена, говорить про те, що потрібно розділити ринок транспортування і ринок споживання. Але цього не розуміє більшість населення України.

Сьогодні немає комунікації між владою і населенням. Ці речі спочатку робляться , а потім люди виходять на протести, спалюють платіжки, і влада думає, що далі робити.

Багато людей не розуміють, за що вони повинні платити, вони надзвичайно обурені цією ситуацією. Я вважаю, що газові платіжки, які люди отримають за січень – антинародні, тому що в них немає обіцяних Урядом знижених цін, а газ власного виробництва продається на ринку за завищеною ціною.

На мою думку, в цьому питанні має бути державний підхід. Повинні бути чіткі правила гри: газ власного видобутку має йти виключно на потреби населення. Тому що в нас достатньо газу, щоб повністю забезпечити опалювальний сезон», – зауважив Анатолій Бондаренко.