Про організацію безпеки в установах системи правосуддя йшлося під час зустрічі міського голови Анатолія Бондаренка із начальником Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області Анатолієм Харенком та його заступником Сергієм Власенком. На ній обговорили можливості співпраці.
– Ефективна взаємодія служби судової охорони з органами місцевого самоврядування сприятиме забезпеченню безпеки життя і здоров’я громадян, які відвідують органи та установи системи правосуддя, – зауважує Анатолій Харенко.

Анатолій Бондаренко додав, що міська влада зацікавлена, аби і біля приміщень суду, і під час засідань було спокійно та безпечно.

Нагадаємо, служба судової охорони створена до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Нині її фахівці пильнують за порядком у 17 об’єктах системи правосуддя області.

Від початку року охоронці Феміди попередили пронесення до будівель суду понад 642 заборонених предметів (серед яких – 399 ножів, 179 балончиків із сльозогінною речовиною, 33 одиниці травматичної та пневматичної зброї, 26 колюче-ріжучих предметів та 6 електрошокових пристроїв.