У Черкасах буде свій скейтпарк. Нині триває його монтаж на площі поблизу Палацу молоді, що у Південно-Західному районі. Його створюють у рамках програми «Громадський бюджет». Цей проєкт став переможцем у 2020 році. За нього віддали свої голоси 598 жителів міста. На його реалізацію витратять 1,4 млн грн.

«Жителі Черкас вже давно мріяли мати свій скейтпарк. Про це свідчить той факт, що подібні проекти містяни подавали на «Громадський бюджет» вже протягом кількох років. Лише у 2020 році було подано 5 проектів щодо створення скейтпарків. І два з них виграли. Так, у нашому місті, окрім великого скейтпарку біля Палацу молоді, має з’явитися ще один міні-скейтпарк. Це малий проект, який здобув перемогу у Громбюджеті-2020. Його мають облаштувати на вул.Нарбутівській біля буд.158/1. До речі, цьогоріч прийом проектів на «Громадський бюджет» стартує із 1 липня», – говорить начальник відділу підтримки громадянського суспільства управління інформаційної політики Олексій Дубовий.

Проєкт скейтпарку має бути реалізований до кінця червня, зазначає керівниця Палацу молоді Олена Петрова.

«Це буде модульний скейт-парк з власним покриттям, обшитим у два шари загальною товщиною 18 мм. Скейт-парк є більш безпечним у використанні, ніж окремі фігури на асфальті, оскільки відсутній  стик між фігурами та покриттям. Розміри об’єкту – 12,3 х 22 м. Гарантія на каркас становить 5 років, а на верхнє покриття – 3 роки. Матеріал верхнього шару покриття – ламінована фанера, водостійка та стійка до різних температур. Тому парк буде знаходитись просто неба цілий рік», – розповіла Олена Петрова.

Сьогодні хід монтажних робіт проінспектував міський голова Анатолій Бондаренко. Він зауважує, що міська влада Черкас підтримує розвиток можливостей для активного та змістовного дозвілля для молоді, однією з яких є і скейтпарки. Також під час перевірки Анатолій Васильович акцентував увагу на необхідності благоустрою прилеглої території до Палацу молоді.

«Цей культурний осередок повинен мати сучасне обличчя. Потрібно тут в майбутньому оновити і прилеглу територію, яка повинна стати улюбленим місцем відпочинку людей у Південно-Західному районі. Тут необхідно встановити сучасні лави та інші елементи благоустрою. Це наше наступне завдання»,  говорить міський голова.