Народний депутат України від фракції “Радикальна партія Олега Ляшка” Віктор Вовк із листопада 2015 року систематично звертається із заявами до ГУ НП в Черкаській області, щоб правоохоронці фізично забрали у його колишніх помічників відповідні посвідчення, які вже не є діючими, оскільки нардеп через Апарат Верховної Ради анулював їх, пише “Zmi.ck.ua”.

У своїх заявах до правоохоронців народний депутат неодноразово підкреслював на тому, щоб останні запобігли незаконному використанню недіючих посвідчень екс-помічниками.

Zmi.ck.ua вже тривалий час слідкує за цієї ситуацією. Вкотре звернути на неї увагу нас змусила чергова заява народного депутата до правоохоронних органів щодо своїх екс-помічників.

“У період із 2014 по 2015 рік наша команда спочатку продемонструвала один із найкращих результатів для РПЛ на парламентських виборах по всій Україні та зробила Вовка нардепом, а потім відмінно попрацювала під час місцевих виборів. В знак вдячності народний депутат спочатку зробив деяких членів обласного штабу своїми помічниками на громадських засадах, а після останніх виборів написав заяву до поліції про незаконне використання ними цих посвідчень. Тому не виключаю, що це певна помста тим, хто має власну думку і завжди готовий її відстоювати”, – розповів на правах анонімності один із колишніх членів  обласної організації “Радикальної партії Олега Ляшка”.

Екс-помічник Вовка – Андрій Пропадущий у коментарі Zmi.ck.ua підтвердив, що після подібних заяв нардепа до нього додому неодноразово навідувалися правоохоронці, щоб він віддав посвідчення.

“Мені вже навіть не смішно. За ці роки вже стільки разів ходив на допити у поліцію, до мене додому приходили правоохоронці, що вже навіть пальців однієї роки не вистачить. І кожного разу повторюю одне і теж: в мене немає цього посвідчення, бо загубив його. Фактів використання мною цього документа також немає. То які ще можуть бути питання?. Однак народний депутат продовжує писати заяви до правоохоронців. Чи йому у Верховній Раді немає більше чим зайнятися?” Якийсь маразм”, – зазначив Андрій Пропадущий.

У попередніх матеріалах  нардеп Віктор Вовк журналістам Zmi.ck.ua свої дії пояснив тим, що сприяти сприяти фізичному поверненню документів його просять в Апараті Верховної Ради. Однак наявних фактів використання колишніми помічниками вже недіючих посвідчень у нього дійсно немає.

Як повідомили нашому виданню власні джерела у Черкаському районному відділі поліції (де і відбувається розслідування), ця справа є безперспективною, у ній відсутній склад злочину, оскільки й справді немає зафіксованих фактів використання екс-помічниками посвідчень. Тому розслідувати фактично немає що, відбувається біг по колу.

З часу обрання до Верховної Ради Віктор Вовк публічно тісно себе асоціює із Черкащиною та є куратором “Радикальної партії” Олега Ляшка в області. За ці роки народний депутат особливо не прославився законодавчою активністю саме щодо вирішення реальних проблем черкащан. Хоча це не заважало йому регулярно звертатися до ГУ Нацпполіції в Черкаській області щодо недіючих посвідчень у його екс-помічників.

Цікаво, що за період 2015-2017 роки нардеп не був ініціатором жодного законопроекту, який би напряму стосувався б Черкащини. Така відповідь надійшла до редакції інтернет-видання від Апарату Верховної Ради у відповідь на інформаційний запит.

blank

Однак сам Віктор Вовк у коментарі нашому виданню фактично її спростував.

“На Черкащині в мене постійно багато зустрічей із виборців, ініціюю вирішення їхніх проблем на законодавчому рівні через запити та звернення. Загалом вся моя депутатська діяльність детально відображена на персональній сторінці на сайті Верховної Ради”, – зазначив нардеп.

Отже, за період депутатства (станом на 6 липня 2018 року) народний обранець подав 29 запитів. Із них лише 6, які мають безпосереднє відношення до Черкаської області.

Зокрема, щодо “бездіяльності поліції в Черкаській області в частині неналежного реагування на порушення виборчого законодавства та вчинення виборчих злочинів”, “бездіяльності правоохоронних органів Черкаської області у кримінальному провадженні за фактом самовільного використання земельної ділянки в межах села Конельська-Попівка”,  “виділення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища місту Золотоноша з метою запобігання екологічній катастрофі в місті”, “вжиття невідкладних заходів реагування для забезпечення виплати заборгованості із заробітної плати на ПАТ “Черкасиобленерго” та усунення ризиків аварійного відключення енерго-постачання всіх категорій споживачів в Черкаській області”, “розслідування фактів захоплення зали засідань Черкаської міської ради, насильства щодо її депутатів, перешкоджання їх діяльності та бездіяльності правоохоронних органів під час пленарного засідання Черкаської міської ради 29 січня 2018 року”, “перевірки порушень природоохоронного законодавства під час замовлення, розробки і затвердження документації та планування будівництва екологічно небезпечного підприємства в Чигиринському районі Черкаської області”.

Саме така інформація розміщена на офіційній сторінці нардепа на сайті Верховної ради.

Декілька місяців тому Вовку вдалося “прославитися” і у ПАРЄ. Він, будучи членом української делегації , не прийшов на засідання комітету о 8:30 ранку, де ухвалили шкідливі правки щодо ухваленого Верховною Радою закону про освіту, змінивши статтю 7 (про мову освіти) без консультацій з представниками національних меншин.

У підсумку українській делегації не вистачило одного голосу, аби заблокувати ці правки, які, за словами нардепа та члена ПАРЄ Костянтина Усова, ухвалювалися  через “російське лоббі у цьому питанні”.

За інформацією відомого політолога Тараса Березовця, нардеп Вовк саме проспав засідання комітету.

blank

Сам же народний обранець пояснив, що пропустив засідання через стан здоров’я.

Таким чином, ймовірно, своєю черговою заявою до правоохоронців народний депутат Віктор Вовк вирішив продовжити власну боротьбу із вітряками, використовуючи депутатський мандат для того, аби банально насолити колишнім помічникам.

Дивує, що народний обранець, який так тісно публічно себе асоціює із Черкащиною, за два роки на законодавчому рівні фактично нічого для неї не зробив. За те й досі по всій області намагається зібрати недіючі документи та   “тероризує” людей поліцією. Напередодні виборів гіршого антипіару для Олега Ляшка та його партії на Черкащині й бути не може.