Прокуратурою Черкаської області, що під їх  процесуальним керівництвом знаходиться кримінальне провадження за фактом вимагання та одержання 08.08.2018 слідчим, а також дільничним офіцером поліції сектору превенції Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. доларів США від жителя м. Черкаси за закриття кримінального провадження стосовно останнього та повернення вилученого майна.

На підставі зібраних у провадженні доказів вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 10.08.2018, Соснівським районним судом м. Черкаси задоволено клопотання прокурора щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також їх відсторонення від займаних посад.

На цей час досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває, процесуальними керівниками прокуратури області надано низку вказівок, спрямованих на повне, всебічне, об’єктивне з’ясування всіх обставин злочину, вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.