Понад 2000 безробітних осіб залучено до виконання суспільно корисних робіт у шести областях в рамках проекту “Армія відновлення”. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

“Регіональна влада активно організовує на місцях суспільно корисні роботи, спрямовані на відновлення країни, і залучає до них все більше безробітних. На сьогодні такі роботи проводяться в Сумській, Чернігівській, Київській, Донецькій, Полтавській та Рівненській областях. З грудня вони також будуть організовані у Волинській та Запорізькій області. У суспільно корисних роботах задіяні вже понад 2000 людей, що втратили роботу. Вони перейшли в статус зайнятих осіб і отримують оплату за виконання таких робіт щонайменше 6700 грн. Наразі держава виплатила їм вже 8,5 млн грн”, – розповіла Тетяна Бережна.

Найбільшу кількість безробітних на сьогодні залучили в Сумській області – 664 особи та Київській – 509 осіб. В Полтавській області залучено 313 осіб, Донецькій – 262 особи, Чернігівській – 209 осіб, Рівненській – 67 осіб.

Зазначимо, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Найчастіше людей залучають до:

укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок,
заготівлі дров для населення,
розвантаження гуманітарної допомоги,
облаштування підвальних приміщень у багатоповерхових будинках, школах під укриття,
ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери,
упорядкування, відновлення та благоустрою міст,
ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів,
проведення ремонтно-відновлювальних робіт (насамперед робіт, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності громад).

Нагадаємо, що участь в суспільно корисних роботах з боку безробітних є добровільною і оплачується на рівні не нижче за мінімальну зарплату, яка на сьогодні складає 6700 грн. Крім того, оплату за виконання таких робіт можуть дофінансовувати з обласних бюджетів.