Наприкінці лютого 1983 року містом рушили “Автобусні поїзди”. Принаймні, замітка з такою назвою у “Черкаській правді” за 27 число, сповіщає про це, як про доконаний факт. Поїздами їх ніхто не називав, до машин “Іkarus-280” намертво прилипла народна назва “гармошки”. Цікавинку із життя старих Черкас розповідає краєзнавець Борис Юхно.

Тоді я тимчасово перебував у таких літах, коли додому після школи зазвичай не хотілося. Не через оцінки, з ними якраз все було більш-менш. І не мені одному, бо що нового вдома? А у місті – завжди. В крайньому випадку, можна погуляти на спортплощадці чи “металоломі”, де завжди знайдеш якусь вкрай потрібну тобі штукенцію, тимчасово невідомого в подальшому застосування.

А тут – таке диво, подвійні автобуси! Тож хто б де не жив, до хат чи квартир ми потрапляли через Південно-Західний. Звісно, аж за пару годин по уроках. Після п’ятого розходилися наче нормально, кому куди, та невдовзі знову “випадково” зустрічалися в довжелезному салоні.

Позаяк сідали на різних зупинках, то найметкіші вже стояли на рухомій платформі: там, де на поворотах автобус “згинався”, і викурити їх звідти видавалося ділом непростим. Кондукторів ще не було, їх заміняли компостери й трафаретні гасла над дверима “Совесть – лучший контролер”, тож на нас ніхто не виганяв: ані контролери, ані тим більше – совість. А дорослі, мабуть, розуміли: що ж ти вдієш, як атракціони в парках ще на замках? За місяць-півтора наїздилися, а там і на маршрут №1 “гармошку” пустили, і ще на якісь.

Не знаю, як довго маневрували нашими дорогами саме ці “динозаври” та коли зник останній. Ближче до 2000-х з’явилися їхні північні родичі “VOLVO”. Дарма, що до появи в Черкасах вони вже добряче наїздилися країнами Європи, а таки комфортніші. За законами еволюції, потім і вони поступилися дрібним хижакам. Ну, то колись “Богдани” були молодими і злими, а тепер це дрібоньке старе дрантя…

Спеціально для шанувальників першоджерел: АВТОБУСНІ ПОЇЗДИ

Мешканцям південно-західного житлового масиву, які свого часу зазнали найбільших транспортних незручностей, пощастило. На маршрути №№ 17 і 19, які пролягають сюди, вийшли перші в області автобуси марки “Ікарус-280” (на знімку).

Це відомі угорські машини підвищеної місткості. Такий автобус, що являє собою два салони в зчепі, одночасно перевозять до 180 пасажирів. Для порівняння скажемо, що “ЛіАЗ” – максимум 110 чоловік. Незважаючи на довжину 16,5 метра, “Ікарус-280” досить маневрений. Це дозволяє водити його навіть в умовах найінтенсивнішого вуличного руху чітко за графіком. Комфортабельне внутрішнє компонування робить поїздку на автобусі зручною і приємною.

Перші три машини нової моделі вивели на міські маршрути кращі екіпажі автобусного парку, у складі яких заслужений працівник автотранспорту УРСР, кавалер ордена “Знак Пошани” М.І. Фонрабе, першокласні водії В.О. Радчук, М.І. Цима, О.Ю. Однорог.

Кількість нових “Ікарусів” в автобусному парку зростатиме. Невдовзі вони вийдуть на маршрути №№ 1, 11 та 12.

Нинішнього року на лінії вийде і 15 нових “ЛіАЗів”. Транспортне обслуговування населення і гостей міста значно поліпшиться.