Сьогодні у Соснівському районному суді обирали запобіжний захід у виді тримання під вартою щодо гр. Лясової, яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 128, ч. 3 ст. 135 КК України. Мова йде про так звану бабусю скаліченого хлопчика, що днями потрапив до лікарні із гематомою головного мозку, рваними ранами вух, губ та округлих частин тіла.

фото з сайту 18000

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабуся скаліченого хлопчика кілька разів уникала покарання: нові факти у резонансній справі

У вівторок, 31.08.2021, слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання 51-річній жительці м. Черкаси запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Інформує пресслужба обласної прокуратури.

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури 28.08.2021 зазначеній вище особі повідомлено про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України). За версією слідства, підозрювана, яка тимчасово доглядала за дитиною, спостерігаючи поганий стан здоров’я хлопчика, не звернулася за професійною допомогою до закладів охорони здоров’я та намагалася самостійно надавати йому медичну допомогу, залишивши у небезпечному для життя стані травмовану дитину, яка з об’єктивних причин була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження.

blank

фото з сайту 18000

З метою забезпечення виконання підозрюваною процесуальних обов’язків, а також запобігання можливим спробам переховуватися від слідства та суду, 30.08.2021 стороною обвинувачення ініційовано взяття її під варту.

Досудове розслідування триває, на цей час слідчим шляхом вживаються заходи, спрямовані на повне, всебічне з’ясування обставин події.

Зазначимо, що судове засідання відбувалось у закритому режимі, без присутності журналістів.