З 2 січня 2020-ого року базу відпочинку вчителів буде повернуто до власності Черкаської міської ради. Про це у ході засідання виконавчого комітету повідомив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, пише “ВиЧерпно”.

За його словами, 1 січня припиняє свою дію договір, укладений між базою відпочинку та кооперативом «Дніпро» ще у 2003-ому році. Наразі на території бази відпочинку знаходяться незаконні забудови, які, згідно закону, перейдуть до власності міської ради.

– Плануємо повернути цю базу безпосередньо до департаменту освіти та гуманітарної політики, щоб наші вчителі і педагоги могли повноцінно проводити свій відпочинок. Нам вдалося перемогти у Верховному Суді, скасувавши всі права власності на ці будинки. Також плануємо ввести свою муніципальну охорону, яка працюватиме на договірних умовах, — зазначив Сергій Воронов.

Зі свого боку заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар підкреслив, що наразі місто не має нормальної муніципальної бази для відпочинку чи для проведення спортивних зборів.

– З 2 січня 2020 року ми повернемо базу відпочинку громаді. Всі незаконні будиночки залишаться для громади, — додав він.

Детальніше дивіться у відео: