24 лютого 2021 року вперше в КНП «Черкаський обласний кардіологічний центр Черкаської обласної ради», вперше в Черкаській області, було проведено новітнє оперативне втручання спільно із фахівцями із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова. Про це повідомив головний позаштатний кардіохірург Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Журба.

Це було ендоваскулярне втручання при дефекті міжпередсердної перетинки.

Особливістю операції було те, що операцію було виконано без жодного розрізу та безболісно для пацієнта. Оклюдер – це невеликий серцевий імплантат, який закриває отвір при дефекті перетинок серця. Ця технологія дозволяє уникнити відкритого оперативного втручання, великого розрізу та зупинки серця. Постановка оклюдера є рутинною процедурою для багатьох клінік, які займаються дитячою патологією серця. Серед дорослого населення – зустрічається достатньо рідко.

blank

Пацієнти після імплантації оклюдера, не потребують реабілітації, можуть бути виписані на наступну добу після втручання зі стаціонару, та в подальшому мають високу якість та тривалість життя.

blank

Висловлюємо вдячність фахівцям Черпак Богдан Володимирович та Єрмолович Юлія Валентинівна із НІССХ імені М.М.Амосова за допомогу у проведенні даного втручання. Фахівці нашого центру готові надалі плідно працювати для збереження здоров’я українців.