22 травня 2024 року на сайтах Національної поліції України та Офісу Генерального прокурора з’явилась інформація про вручення підозр групі лікарів, які організували схему видачі підробленого медичного документа щодо присвоєння ІІ групи інвалідності сину посадовця на Черкащині.

Як поінформував народний депутат України Антон Яценко, мова йде про 27-річного сина Уманського міського голови, якому у 2022 році на початку війни  безпідставно було надано фіктивну інвалідність ІІ групи безстроково.

blank

По даному факту за заявою вказаного народного депутата було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

blank

Саме в рамках цього кримінального провадження Національною поліцією України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора було повідомлено про підозри.

blank

“Вважаю, що зазначені події, особливо під час війни, дискредитують владу і є підставою для відставки Уманського міського голови. Ірина Плетньова зганьбила місто Умань та довіру людей під час війни, і вона має негайно піти у відставку. Ця інформація потребує максимального розголосу з метою уникнення подальших зловживань зі сторони посадових осіб за рахунок використання їх службового становища”, – зазначив Антон Яценко.