Заступник директора начальник відділу надання соціальних послуг Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Оксана Дрозденко детально розповіла хто такі кар’єрні радники і які функції вони виконують. Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

З 1 січня 2019 року у службі зайнятості почав діяти новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. У Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості відтепер працюють кар’єрні радники.

Кар’єрні радники – це співробітники центру зайнятості, які надають послуги громадянам, які шукають роботу, у тому числі тим, які мають роботу, але бажають її змінити, зареєстрованим безробітним та здійснюють супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування.

Кар’єрний радник працює з кожною особою окремо, допомагає людям усвідомити їх сильні особисті якості, подолати перешкоди при працевлаштуванні, самостійно визначити наявні конкурентні переваги, здібності, навички, однак і поведінка з боку шукачів роботи не має бути пасивною. Кар’єрний радник спільно з клієнтом складають індивідуальний план надання послуг чи план працевлаштування.

Хоча інститут кар’єрного радника тільки впроваджується, вже є реальні результати, зокрема, з початку 2019 року забезпечені роботою 755 осіб, які працювали з кар’єрними радниками.

Інститут кар’єрних радників допомагає не лише у покращенні послуг для своїх клієнтів, а й сприяє підвищенню ефективності співпраці з роботодавцями, так як працівники, які працевлаштовуються за сприяння кар’єрних радників, відповідають потребам та запитам конкретних роботодавців.