Урочистості, на яких були присутні керівництво міської влади, Національного олімпійського комітету України, спортсмени та громадськість міста, приурочені з нагоди III літніх Юнацьких Олімпійських ігор), які з  6 по 18 жовтня 2018 року відбувається в аргентинській столиці Буенос-Айрес.

Національну команду України представляють 55 спортсменами у 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3×3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.

blank

До складу національної команди України увійшли й троє представників Черкащини:

– Назара Чепурний – гімнастика спортивна, тренер – Ірина Надюк, м. Черкаси
– Іван Тищенко – академічне веслування, тренер – Михайло Гуленко, м. Черкаси
– Анастасія Деркач – легка атлетика, тренер – Сергій Лисенко, м. Корсунь- Шевченківський Черкаської області.

blank

За нагороди III літніх Юнацьких Олімпійських Ігор змагатимуться 3998 юних атлетів віком від 15 до 18 років з 206-ти країн світу, які розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту (34 спортивні дисципліни). При цьому кількість дівчат та хлопців буде рівною — по 1999 осіб.

У І літніх Юнацьких Олімпійських Іграх, які відбулися в Сінгапурі 2010 року брав участь вихованець Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2, представник кульової стрільби Сергій Куліш, який виборов бронзову нагороду Юнацьких Олімпійських Ігор, а вже в 2016 році здобув срібло XXXI Олімпійських Ігор.