В Жашківському районі невідомі забруднили земельну ділянку площею більше 2 тис. кв.м відходами пташиного посліду. Поліція порушила провадження за ознаками ст. 239 Кримінального Кодексу України та проводить розслідування. Пише на своїй сторінці у Фейсбук Начальник управління екологічного нагляду Олександр Позняков.

Інспектором Держекоінспекції Центрального округу, під час проведення природоохоронного рейду, виявлено забруднення та засмічення земельної ділянки поруч з автодорогою поблизу с. Тинівка, в адміністративних межах Тинівської сільської ради, Жашківського району.

При обстежені місця забруднення земельної ділянки встановлено, що на розі доріг, одна з яких пролягає у напрямку с. Тинівка та польової дороги, складована велика кількість пташиного посліду.

На момент обстеження території порушників встановити не вдалось. Тому на місце події інспектором викликано працівників Жашківського відділу Національної поліції разом з якими проведено заміри забрудненої земельної ділянки та відібрано проби ґрунту у п’яти точках. Довжина забрудненої ділянки складає 55м, ширина 45м, загальна площа 2475 кв.м.

blank

Матеріали по даному факту скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування та встановлення осіб причетних до вчинення правопорушення. Проводиться розрахунок шкоди завданої довкіллю.

blank