На Черкащині завершився курс кущових семінарів для представників бізнесу. Загалом у навчаннях, які відбулися в Умані, Смілі, Звенигородці та Каневі, взяли участь майже 300 підприємців, бухгалтерів та кадровиків підприємств з усіх 20 районів Черкащини, інформують у Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації.

Говорили та багато дискутували про порядок здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю), підстави для перевірки підприємств, основні права та обов’язки інспекторів та роботодавців, відповідальність за невиконання вимог законодавства.

– Одне із завдань влади та контролюючих органів – не карати бізнес штрафами та санкціями, аргументуючи, що незнання закону не звільняє від відповідальності, а навпаки упереджувати порушення, проводити інформаційну кампанію та розповідати підприємцям про правила гри, роз’яснюючи їх, – каже директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.

Він додав, що такі навчання для представників МСБ Департамент планує провести і наступного року. Йдеться про ще 8 кущових семінарів.

Нагадаємо, семінари провели в рамках виконання Програми реалізації Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2018 – 2020 роки та за запитами від бізнесу. Організували навчання Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації в партнерстві з Черкаською міською профспілковою організацією «Солідарність», державною фіскальною службою та управлінням держпраці області.