Виробничі можливості черкаського заводу корпорації «Богдан» дозволяють виробляти до 500 вантажівок підвищеної прохідності «Богдан 6317» на рік. Про це сказав технічний директор ДП «АСЗ №2» АТ «АК «БОГДАН МОТОРС» Владислав Іллєнко.  Пише Прочерк.

За його словами, наразі виробничі можливості підприємства значно перевищують обсяг замовлення на ці автомобілі. Втім попит на них від Міноборони – досить великий. Адже «Богдан 6317» поступово замінює «Урал-375», «Урал-4320», «ЗіЛ-131» та військові модифікації КАМАЗ-ів, які були спроектовані ще у 60-70-х роках минулого століття і випускалися тривалий час.

Владислав Іллєнко додав, що зараз на заводі працюють 400 осіб, які збирають в середньому 3 автомобілі «Богдан 6317» на зміну. Зокрема, на самій лінії складання працюють 60 осіб.

Нагадаємо, у серпні партія вантажівок підвищеної прохідності «Богдан 6317» відправилася до військ. Черкаський завод компанії «Богдан Моторс» передав машини представникам Міністерства оборони України у рамках виконання державного оборонного замовлення. Цього року «Богдан» планує передати понад 200 одиниць такої техніки.

blank

Загалом лінійка вантажівок «Богдан 6317» отримала позитивні відгуки експлуатантів. Наразі у військових є потреба у таких багатоцільових вантажівках. Нова якісна техніка на фронті заміщує собою стару радянську.

«Богдан 6317» – сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність — 380 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам значно покращити динамічні та експлуатаційні характеристики автомобілів, а також відмовитися від складових російського виробництва.

Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб в обладнаному кузові, буксирувати транспортні причепи дорогами всіх категорій з твердим та ґрунтовим покриттям, а також бездоріжжі. На кожну машину надається 10 річна гарантія від виробника.