25 вересня було зареєстровано 12 кандидатів на посаду міського голови м. Умані. Однак найрейтинговішого, чинного мера Умані, Олександра Цебрія не було зареєстровано. Про це повідомив сам Цебрій на своїй сторінці у “Фейсбук”.

“Вчора в Черкаській області майже 100-тисячне місто залишилося без права вибору. В уманчан вкрали право голосувати. Вчора місцева виборча комісія зняла з виборів чинного мера Олександра Цебрія, при цьому, увага, тут же зареєструвавши кандидатами двох (!) клонів-двійників (повні тезки Цебрії Олександри Володимировичі, – ред.). Тепер справжній мер гуляє на вулиці, а на його місце балотуються два чорнороби, які змінили прізвища (місяць тому, спеціально під вибори, швидше за все, – ред.). Ляльководи й учасники відомі. Це Антон Яценко. Король тендерної мафії Януковича”, – підтримав колегу по партії “Пропозиція” мер Дніпра Борис Філатов.

Сам же Цебрій заявив, що подасть до суду і відстоїть право уманчан у судах.

“Зустрінемося 25 жовтня. Переконаний, ми переможемо”, – оптимістично підсумував Цебрій.

У той же час у Золотоноші не реєструють списки двох найпопулярніших партійних організацій – “Аграрної партії” та “Батьківщини”. Партійці підготували пакети документів до Золотоніської міської ради.

“Ми готуємо списки ідентично до всіх рад, і от скрізь документи прийняли без зауважень, а тут – раптом не реєструють. Цікаво, що коли ми лише здавали папери до ТВК, нам сказали, що якраз “Аграрії” та “Батьківщина” подали найякісніші документи! Однак, як ми бачимо в місті, чинний мер Золотоноші Віталій Войцехівський домовився з усіма партіями і вписав у їхні списки своїх людей. Не вдалось йому домовитись лише з цими двома осередками, тож у цих списках багато опонентів до чинної міської влади. Саме тому, переконані, нас і не реєструють”, – заявляють золотоніські активісти.

У той же час мер Дніпра наголошує, що найдивніше при цьому, що ніхто не піднімає галасу:

“Але нікому до цього немає діла. Всі мовчать. Президент, ЦВК, СБУ і навіть Юлія Володимирівна. Всіх все влаштовує. Країну повільно, але впевнено розривають на шматки кримінальні клани, олігархи, корумповані судді і безконтрольні силовики, а ми все робимо вигляд, що ніби як порядок”, – жорстко прокоментував ситуацію Філатов.