На засіданні черкаського виконкому сьогодні таки розглянули питання визначення переможців конкурсу з визначення управителів для багатоквартирних будинків Черкас. Заступниця міського голови Людмила Бордунос зауважила, що є один переможець через що треба отримати консультацію юридичного відділу. До слова, вона сказала що декілька заяв лежить по проведенню подібних конкурсах на окремі житлові будинки, пише “Прочерк”.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сказав, що процедура ця мала пройти давно.

«Ми просили б жителів об’єднуватися в ОСББ. Це основне питання. Треба, щоб власники квартир стали власниками своїх прибудинкових територій», – сказав мер.

Тепер, згідно із законом, будинкам, де не створено ОСББ, за допомогою конкурсу буде визначено управителя, який опікуватиметься їх обслуговуванням.

Голова правління ГС “НА ВАРТІ” Володимир Друмашко, який давно займається створенням ОСББ, зазначив, якщо місцева влада не буде грати на боці управителя, то люди справді створюватимуть ОСББ. Бо наразі є випадки, коли вставляються палки в колеса. Також він виступав проти монополії на ринку управління, зазначаючи, передача управління в одні руки піде не на користь ринку.

Нині ж єдиним переможцем конкурсу і управителем стало підприємство ТОВ “СанТехБудКонструкція”, яке пов’язане з підприємцем Бортником, що взимку прибирав місто від снігу.

«Вітаю Черкаси з одним монопольним управителем в лиці пана Бортніка. Який тепер буде не тільки монопольно вивозити негабарит сміття, але і обслуговувати житлові будинки. В одну кишеню будуть стікатись кожен місяць 40-60 мільйонів гривень. Чи будуть якісні зміни в цих сферах – поки що сумніваюсь!», – зазначає Володимир Друмашко.

Нині з визначенням управителя по кожному будинку управитель повинен буде звітувати, які кошти куди він використовує. Управитель зараз визначається станом на один рік. Тож як прозвучало на нараді, щоб далі працювати, управитель зацікавлений «зробити будинок лялечку». Із 1 червня почнеться ліквідація СУБів.

blank