У смт Чорнобай судитимуть зловмисників, які незаконно виловлювавали рибу. Про це повідомив керівник Золотоніської окружної прокуратури Тарас Черненко.

За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти відносно місцевих жителів за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду (ч. 1 ст. 249 КК України).

Установлено, що зловмисники, в квітні цього року, у акваторії річки Сула в адміністративних межах с. Лящівка Золотоніського району Черкаської області, використовуючи заборонене знаряддя лову – риболовецькі сітки, займалися рибним добувним промислом. Один з них, добув 18 лящів, 3 карася, 1 судака, 1 сазана, 1 плітку, чим завдав істотної шкоди водним біоресурсам України на суму 7 200 грн., інший добув  61 карася, розмір істотної шкоди склав  1800 грн.

Чоловіків очікує покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 000 грн. до 51 000 грн.,  або обмеження волі на строк до трьох років.