Вже кілька тижнів у центрі Сміли тривають ремонтні роботи поблизу міського будинку культури (МБК). Деяких мешканців міста це здивувало – ще не вщух скандал з приводу перегородок у туалеті МБК, на які не вистачило грошей, аж ось поблизу будинку культури почався новий дороговартісний ремонт.

Також містом пішли чутки, що то нібито будують танцювальну площадку або нове кафе чи генделик.

Щоб розвіяти плітки і внести ясність, ми поспілкувалися з директором МБК Анатолієм Шулежком. Він розповів для сайту Сміла.ua, що роботи біля будинку культури – це капітальний ремонт фасаду. Вартість ремонтних робіт 1 млн 664 тис.грн. Ремонт робиться за кошти із ДФРР, які допомагав вибити народний депутат Сергій Рудик.

В МБК ремонт туалету і ремонт фасаду робляться за кошти з різних бюджетів, з міського і державного, тому ніякі перекидки грошей робити неможна.

blank

Реконструкцію МБК здійснюють смілянські підрядники. Щодня хід робіт контролюють різні організації, – говорить Анатолій Іванович.

«Вигляд будинку культури має бути гарним і солідним. Буде яскрава підсвітка, лавки для відпочинку, плитка, граніт. У нас є ескізи фасаду, це буде сучасний і привабливий центр культури, – розповів Анатолій Шулежко. – Реконструкція МБК повинна проходити у три етапи: перший – ми зробили скляну поверхню фасаду, другий етап – ремонт фасаду і підходу до МБК, третій етап – утеплення фасаду. Вже майже завершено перші два етапи. Потім займатимемось ремонтом всередині приміщення».