За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області завершено досудове розслідування за обвинуваченням раніше судимого 40-річного жителя Смілянського району в умисному заподіяння смерті іншій людині з корисливих мотивів, розбійному нападі з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та умисному спричиненні легких тілесних ушкоджень потерпілому.  Наразі обвинувальний акт за п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 125, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України направлено до суду.

За даними слідства, обвинувачений 24.11.2019, перебуваючи в домоволодінні потерпілого, з метою подальшого заволодіння його майном, наніс останньому численні удари молотком і ножем в різні частини тіла, спричинивши тілесні ушкодження, від яких настала смерть потерпілого. Після цього, з метою безперешкодної втечі з місця злочину, він ударив молотком і зв’язав іншу особу, яка також перебувала в указаному домоволодінні.

У межах досудового розслідування зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Довідково: за вчинене особі загрожує від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.