23 квітня, о 08:50 у селі Соболівка, Шполянського району, на вулиці Поштовій, на території приватного домоволодіння сталося загорання у надвірній споруді. Повідомляють у нацполіції Черкащини.

Одразу після повідомлення, на місце події одразу виїхали рятувальники 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини, силами яких о 10:10 пожежу вдалося ліквідувати. Вогонь встиг знищити 100 кг соломи, що зберігалася всередині, а також частково пошкодив конструкції будівлі.

Близько 13-ої години в адміністративних межах Майданецької сільської ради, Тальнівського району загорілася недіюча надвірна споруда. Загорання ліквідуваливогнеборці 13-ої Державної пожежно-рятувальної частини, з міста Тальне.

О 17-ій годині, в Каневі, до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про загорання на вулиці Героїв Дніпра надвірної споруди. Черговий караул пожежно-рятувального підрозділу з Канева, який оперативно прибув на місце події за лічені хвилини ліквідував займання.

Причиною пожеж у всіх випадках стало необережне поводження з вогнем.

Управління ДСНС України у Черкаській області нагадує про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття.

Особливо наголошуємо на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється.