29 липня близько сьомої години вечора у Ватутіному дев’ятирічний Юрій Любарський зазнав ураження струмом біля електропідстанції, що знаходиться за місцевим кінотеатром “Жовтень”. Про це у Facebook інформує “Місто робітниче“.

Хлопчик отримав тяжкі опіки обох рук, лиця та лівої ноги. Діагноз: Загальна важка електротравма. Електротермічний опік голови, тулуба, кінцівок II – III ступеня.

Про деталі трагедії та стан дитини розповідає мати постраждалого Олена Любарська:

“Юра допомагав мені з роботою, а потім відпросився погуляти трішки, сказав буде в районі кінотеатру, куди і попрямував з товаришем. Про те, що трапилося, дізналася вже, коли Юру забрала швидка”.

Згодом, дитину, яка отримала важкі опіки, транспортували у Звенигородську районну лікарню, а вже звідти до Першої Черкаської міської лікарні у опікове відділення. Зараз Олена перебуває разом із сином у лікарні. Дитина в свідомості, але під дією лікарських препаратів майже весь час спить. Коли прокидається, мама розпитує його як усе трапилося.

“Юра розповідає, що він з другом грався біля електропідстанції. Каже: “Мама, я просто на щось наступив”.

Працівники поліції та медпрацівники встановили, що через тіло Юрія пройшов струм 10 тисяч вольт. А ще кажуть, що саме через таку надзвичайно високу напругу хлопця просто відкинуло, якби струм був меншим, наслідки були б трагічнішими.

Найбільше ушкоджена ліва рука, яка знаходиться під загрозою ампутації. Та спеціалісти зараз роблять усе можливе, щоб врятувати кінцівку. Також лікарі кажуть, що стан поступово покращується, але в реанімації під спеціальним апаратом дитині треба перебувати ще мінімум 5 днів. Потрібно відслідковувати як відреагує серце, яке може зупинитися будь-якої миті – застерігають медики, – реакція на ураження струмом може бути непередбачуваною.