“Запустили все! – так охарактеризував ситуацію із теплом у Смілі на своїй сторінці у “Фейсбук” віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко. – Навійть найбільшу і найважчу котельню N25! Зазвичайний пуск потребує п’ять днів. Завтра зранку в будинках має бути звичайний температурний режим. Прохання до голів ОСББ – перевірити допуск теплоносія до будинків”.

Між тим, як інформує місцеве видання “Smila-ua”, угоду з “Нафтогазом” поки що не підписано.

Після того, як міський голова Сміли Олексій Цибо вийшов із приміщення НАК “Нафтогаз” України, він дав інтерв’ю для київських ЗМІ.

Олексій Цибко повідомив, що відвіз у “Нафтогаз” всі документи, їхні юристи вивчатимуть їх до понеділка. Наразі договір на постачання газу не підписаний, тому згідно із кодексом НК “Нафтогаз” сміляни порушують закон і крадуть газ. Через це місту виставлять рахунки за тепло за подвійним тарифом.

“Мені головне – що люди в теплі, – сказав Олексій Цибко. – За все інше ми будемо судитись. Лише рішення суду, проголошені іменем України, я буду виконувати. У нас з “Нафтогазом” навіть договору немає. То як ми можемо бути у чомусь винні? Вони відпустили “Енергоінвест”, а на нас хочуть повісити всі їхні борги. Я з цим категорично не погоджуюся і буду доводити їм думку смілянської громади”.

Таким чином, хоч половина міста вже трошки обігрівається, – радіти рано. Очевидно, смілян змусять дорого заплатити за це тепло.