Поліція завершила досудове розслідування у справі щодо забудови набережної смуги Черкас. Нині справу передано до суду, пише “Інфоміст”.

Як повідомляє прес-служба ГУНП, у 2017 році оперативники Управління захисту економіки викрили факти протиправної діяльності посадових осіб Черкаської міської ради.

За версією слідства, головний архітектор міста Віталій Чернуха незаконно видав містобудівні умови і обмеження забудови двох земельних ділянок, а керівник департаменту архітектури Артур Савін, усупереч генплану, видав незаконний наказ, яким і затвердив вище вказані містобудівні умови та обмеження.

Вартість земельних ділянок, на яких комерційні структури розпочали незаконне будівництво, становить понад 10,4 мільйони гривень.

На сьогодні досудове розслідування завершено, обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду. Фігуранти обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання впливом або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, з метою відшкодування завданих збитків на майно посадових осіб було накладено арешт.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 8 500 до 17 000 гривень.