Містяни назбирали необхідні 250 підписів під петицією. Тепер її мають винести на розгляд сесії Черкаської міської ради.

“У період з середини липня аж до перших заморозків продовжується цвітіння амброзії до якої згодом підключаться борщівник.

Рослини стають потужним стресовим фактором для жителів міст, селищ, тощо.

Пилок амброзії викликає алергічний риніт (сінну гарячку).

Борщівник Сосновський має токсичну дію на шкіру та часто його складно відрізнити від схожих представників суміжних видів.

Згідно із статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Вони повинні домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Згідно зі статтею 34 Закону України “Про карантин рослин” та пункту 5 наказу Міністерства аграрної політики України від 27 січня 2005 року № 40. Збільшити суми адміністративних стягнень на злісних порушників правил боротьби з карантинними сорнякам, що залучить додаткові кошти в бюджет країни.

Посилення контролю та створення робочої группи для виконання довготривалої боротьби з рослинами алергенами, залученням фахівців.” – йде мова у петиції.