Розірвання договору з маршрутом 29 за неякісне обслуговування містян просять черкасці. Відповідну петицію зареєсровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Затримка на зупинках по 40 хвилин, неякісне обслуговування населеня міста Черкаси, затримка, хамство водіїв, бруд в маршрутках та несправний технічний стан.” – скаржиться автор петиції.

Нгадаємо, перевізником маршруту № 29 є ДП “Чарз-авто”. Цьому підприємству належать і інші маршрути міста. І саме на цього перевізника чи не найбільше скаржаться черкасці.

Так ще у 2020 році на двох маршрутах “Чарз-авто” сталися гучні скандали.

Зокрема у маршрутці № 31 стався конфлікт між водієм та пасажирками, що мали право на пільговий проїзд. Кондуктор вимагала оплатити проїзд, бо всі “пільгові” місця нібито зайняті, хоч це і суперечить рішенню черкаського виконкому. У той же час пасажирки готові були заплатити, якщо перевізники будуть дотримуватись усіх правил карантину – ходитимуть у масках, не братимуть людей більше, ніж є сидячих місць. Після словесної перепалки водій вирішив висадити всіх пасажирів, а одну жінку із “незговірливих” силоміць побив і викинув із салону один з чоловіків-пасажирів. Пасажирка отримала легкі травми і викликала поліцію, натомість водій забрав одного пасажира-“месника” і втік з місця події, залишивши всіх інших на зупинці.

А вже за кілька місяців, у грудні 2020-го, у салоні маршрутки №20 образили та прищемили дверима  дідуся років 80-ти з паличкою. Конфлікт виник тому, що документ по інвалідності був не пластиковий, а картонною книжечкою.

Найвідомішим скандалом перевізника, що вийшов на всеукраїнський рівень, стало побиття кондуктором та водієм Богдана Волика. Хлопець став популярним, врятувавши на Дніпрі двох школярок що тонули. Як присав громадський діяч Валерій Мироненко: “Хлопчина зайшов у маршрутку номер СА 2193 АА, пред’явив посвідчення кондуктору, але їй воно чимось не сподобалося… Хлопчина сів з переду, і тут втрутився водій маршрутки, і сказав, що везти його не буде, і маршрутка не поїде далі, на що Богдан відповів, що виходити теж не буде… Після чого водій вийшов з автобуса, зайшов у салон, і вдарив 15 річного хлопчину в груди, добре, що інші люди втрутилися, і стали на захист хлопця… Щоб не затримувати, рух Богдан вийшов з автобуса, щоб сфотографувати, і почекавши, сів у наступний автобус. Нагадаю, що Богдан Волик має інвалідність, 1 група по зору, і як всі добре знають, цей хлопчина рік тому врятував двох дівчаток на Дніпрі, і вся країна разом з Прем’єр-міністром Гройсманом допомагали йому у лікуванні зору. Ось так себе ведуть і водії і кондуктори…”

А ще маршрутки вищезазначеного перевізника неодноразово “губили” колеса.

Проте і нині “Чарз-авто” залишається одним із найбільших перевізників Черкас.