150 осіб із груп ризику, що проживають на території Черкаської області, зможуть безкоштовно протестуватися на ВІЛ. У межах договору на закупівлю соціальних послуг між БО «Від серця до серця» та КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» соціальні працівники організації тестуватимуть жителів області, пише “Про Все”.

Така соціальна послуга – це можливість анонімно та безкоштовно перевіритися на ВІЛ та отримати консультацію щодо безпечної поведінки. А у випадку виявлення позитивного результату, клієнт отримає супровід та підтримку соціального працівника у постановці на диспансерний облік та призначенні АР-терапії.

– Залучення соціальних працівників до роботи з уразливими категоріями громадян наближає послуги до клієнта та допомагає протидіяти поширенню ВІЛ. Адже люди, які перебувають у складних життєвих обставинах, більше довіряють працівникам недержавних організацій, ніж лікам. Відтак, збільшується кількість протестованих та виявлених, що допомагає протидіяти поширенню ВІЛ, – коментує Наталія Несват, керівник БО «Від серця до серця».

Впровадження закупівлі соціальних послугу неурядових організацій стало можливим завдяки проекту «Забезпечення сталості соціальних послуг через отримання бюджетних коштів в м. Черкаси та Черкаській області» при фінансовій підтримці Міжнародного благодійного фонду «Відродження».