Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом вчинення двома місцевими жителями хуліганських дій з нанесенням тілесних ушкоджень черкасцю біля входу до торгівельно-розважального центру «Дніпро Плаза» (ч. 1 ст. 121 КК України).

Установлено, що двоє порушників 21.03.2020, близько 14 год. 40 хв., перебуваючи в громадському місці, з мотивів явної неповаги до суспільства, безпричинно завдали 42-річному жителю м. Черкаси тілесні ушкодження із застосуванням предмета, візуально схожого на пістолет, після чого з місця вчинення кримінального правопорушення зникли на власному транспортному засобі.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів зловмисників встановлено та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Процесуальним прокурором затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, за попередньою змовою групою осіб, із застосування предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

До Соснівського районного суду м. Черкаси скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У понеділок, 23.03.2020 судом прийнято рішення про застосування до вказаних осіб запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.