23 вересня 2020 року в Черкаському художньому музеї о 16-00  відкриється виставка картин «Мистецтво з-за грат» бранця Кремля, журналіста Романа Сущенка.

Картини, що були написані упродовж перебування у російських в’язницях з 2016 по 2019 років, представлятиме сам автор.

Роботи політв’язня і за технікою написання, і через умови, в яких творилися, є унікальними. Виставка демонструвалась як в Україні – Києві та Миколаєві, так і за кордоном –  Брюсселі, Парижі, Нью-Йорку, Варшаві, Празі, Кишиневі та інших містах світу.

– Свою виставку я хочу присвятити землякам, бо сам родом з Черкас. Хочу віддячити всім, хто підтримував під час полону мене, мою родину, хто проводжав Батька в останню путь замість мене,  хто писав мені листи. Окремий уклін учням ЗОШ № 5, любій моїй вчительці з української мови  Ганні Трохимівні – керівниці шкільного музею,  друзям дитинства Владу Боєчко, Андрію Кононенко, В’ячеславу Костенку, Євгену Шевченку, Наталії Бруслановій-Хертель та, зовсім незнайомим мені землякам  за дієву допомогу, за листування, за віру в мене і Україну!

Водночас, хочу привернути увагу до 135 ув’язнених в Росії та на тимчасово окупованих територіях нашої країни українців та закликати відвідувачів до написання листів-підтримки нашим громадянам, – прокоментував Роман Сущенко.

В Черкасах  вперше в Україні  до огляду, окрім  репродукцій, будуть представлені оригінали картин.

Вхід на виставку безкоштовний, обов’язково для відвідувачів мати захисну маску.

РОМАН СУЩЕНКО – політичний в’язень Кремля, журналіст. З 2016 – 2019 роках  – незаконно  ув’язнений РФ, засуджений до 12 років суворого режиму. Перебував у тюрмах « Лефортово» та виправній колонії селища Утробіно. 7 вересня 2019 року звільнений під час обміну полонених РФ. З 2020 року,  журналіст Укрінформ, громадський діяч, політик.

Організатор виставки – Кононенко Олена, 050 965 46 25, представник Романа Сущенка