14 листопада кожен черкащанин може безоплатно виміряти рівень цукру в крові, рівень глікованого гемоглобіну та артеріальний тиск. Захід відбуватиметься з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом. Його проводять черкаські обласні медики спільно з волонтерами.

Організатори заходу: Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації; КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»; КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради»; КНП «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради»; Черкаська медична академія.

Упродовж дня, 14 листопада, захід відбуватиметься у двох місцях:

з 8:00 до 12:00 – в холі Черкаського обласного діагностично-консультативного центру КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради». З 12:00 до 14:00 у конференц-залі ендокринологічного відділення – школа по навчанню хворих на цукровий діабет;

з 10:00 до 13:00 – в актовому залі адміністративного корпусу КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» (2 поверх).

В Черкаському обласному діагностично-консультативному центрі КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» відвідувачі заходу матимуть можливість отримати консультацію обласних лікарів: ендокринолога, офтальмолога, хірурга та інформаційні буклети.

В актовому залі адміністративного корпусу КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» відбудеться лекція для сімейних лікарів і педіатрів області на тему: «Причини, профілактика та лікування цукрового діабету в дітей»; показ новітніх технологій з індивідуальним діагностичним неперервним контролем рівня глюкози в крові дитини;  ефективне дозоване помпове введення в організм препаратів для відновлення в крові рівня глюкози.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати захід!

Подбайте про своє здоров’я!

Повідомляє прес-служба УОЗ ОДА.