У Черкасах жінка народила у кареті швидкої. Подія сталася учора, 26 липня, близько 23-ї години. Розповіла речниця обласної “екстренки” Ірина Назарок.


Коли о 23:09 надійшов виклик про «біль у животі, вагітність», за вказаною адресою відразу виїхала бригада екстренки. Відомо було, що у 37-річної жінки це були вже треті пологи.

Медики прибули до місця події швидко, породілля вже чекала їх на вулиці. Фельдшер Лариса Костюніна розповідає, що переживати не мала часу – бо все відбувалося дуже швидко. В автомобілі швидкої медик зрозуміла, що родова діяльність увійшла в активну фазу.

О 23:26 вже були біля приймального відділення – але маля не хотіло чекати, тож фельдшер й прийняла нове життя прямісінько в автомобілі перед пологовим будинком.

За весь час роботи на швидкій у Лариси – це перший випадок пологів в автомобілі. «Не раз було таке, що жінка народжувала вже у приймальному відділенні. Але щоб самій приймати пологи – це у мене вперше. Та була дуже спокійна, переживати просто не встигла. За 18 хвилин від прийняття виклику – на світ з’явилася маленька зірочка. Дівчинка одразу оповістила світ про свою появу криком. Мама почувалася добре. Вже коли лікар нас зустрів і ми передали йому породіллю і гарну здорову дівчинку – отоді я й відчула безумовне щастя. Щастя, що всі здорові».