Яна ­Тихоплав із Черкас відкрила інтернет-магазин, продає м’які книги. Найдешевший виріб коштує 715 гривень, найдорожчий — 3060

— Щоб відкрити майстерню, потрібно близько 6 тисяч доларів, — говорить 24-річна Яна Тихоплав із Черкас. Шиє м’які книжки майже три роки. 2018-го відкрила інтернет-магазин, пише “gazeta.ua”.

— Цих грошей вистачить на швейні машини, парогенератор, прес, прасувальні дошки. Також на якісні матеріали з Кореї та оренду приміщення. Третину грошей доведеться витратити на рекламу. Спочатку роз­робляла дизайн цілої книжки. Потім запропонувала батькам вибирати окремі сторінки, що подобаються. Одна мама сказала, що дитина любить динозаврів, панд і космос. Тому книжку робили саме з такими сторінками. На один виріб витрачаю майже тиждень. Найдешевша книжка коштує 715 гривень — це чотири ігрові сторінки. Найдорожча — 3060 гривень на 12 сторінок.

За кордон вигідно продавати партіями в дитячі магазини. По одній — багато не заробиш. Викладала свої книги на іноземному сайті, але жодного замовлення за півроку не отримала. Там велика конкуренція.