Впродовж доби 12 жовтня пожежно-рятувальні підрозділи області 7 разів залучалися на ліквідацію пожеж стерні та сухої трави на відкритій території. Про це інформує прес-служба Черкаського обласного УДСНС.

Так, одна з наймасштабніших пожеж була ліквідована у селі Скибин, Жашківського району, де пожежа сухої трави, що виникла близько 11:30,  розповсюдилась на поле зі стернею кукурудзи. Внаслідок пожежі вогонь знищив суху траву на площі 3 га та стерню кукурудзи на площі 10 га. О 14:55 пожежу було ліквідовано силами чергового караулу Жашківської пожежно-рятувальної частини та місцевого ПП «Шанс».

Близько 13:00 у селі Мартинівка, Канівського району, на відкритій території виникла пожежа сухої трави та очерету. На боротьбу з вогнем прибули рятувальники 10-ї державної пожежно-рятувальної частини, які о 16:40 ліквідували пожежу. Вогонь пожежі знищив суху траву та очерет на площі 3 га.

Гектар стерні кукурудзи та гектар стерні пшениці  вигоріли також цього дня на відкритій території в селі Богуславець, Золотоніського району.

Аналогічні пожежі сухої трави та стерні рятувальники приборкали і у Жашківському, Уманському, Христинівському районах та селищі Чорнобай

Причиною усіх пожеж стало необережне поводження з вогнем.

За добу 13 жовтня в області рятувальники ліквідували 16 пожеж, 12 з яких в екосистемах. На ліквідацію пожеж сухої трави, сміття, стерні та посіву кукурудзи на загальній площі 18 га залучалися рятувальники з Уманського, Драбівського, Катеринопільського, Черкаського, Тальнівського, Лисянського, Драбівського  районів та міста Черкаси.

Так о 12:00 виникла пожежа на відкритій території біля села Полянецьке Уманського району. Вогонь ще до прибуття рятувальників встиг знищити 3 га сухої трави та сміття.

О 17:05 на полі сільськогосподарського підприємства села Будище Черкаського району через необережне поводження з вогнем виникла пожежа стерні кукурудзи на площі 3 га та посіву кукурудзи 300 кв.м. У гасінні пожежі взяли участь рятувальники з 2-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Черкаси, аварійно-рятувального загону спеціального призначення, добровільна пожежна команда дочірнього підприємства «Перемога Нова», місцева пожежна команда села Мошни та автомобіль Мошнівського лісництва.

О 20:35 біля села Шубині Стави рятувальники Лисянського району спільно з місцевою пожежною командою села Мар’янівка ліквідували пожежу стерні кукурудзи на загальній площі 4 га.

Ще одну масштабну пожежу, на полі біля села Лащова, ліквідували рятувальники 13-ї державної пожежно-рятувальної частини Тальнівського району. Співробітники ДСНС о 20:26 ліквідували пожежу, яка охопила суху траву на площі 2 га та лісову підстилку на площі 1 га.