Анатолій Підгорний був обраний головою обласної ради від ВО “Черкащани” посеред попередньої каденції, коли тодішній очільник ради – Олександр Вельбівець – був призначений головою ОДА

Партія ВО “Черкащини”, яка перемогла на виборах до Черкаської обласної ради і здобула найбільшу кількість мандатів (18), має власну кандидатуру на голову. Про це в коментарі “Дзвін.media” повідомив голова Черкаської міської організації ВО “Черкащани” Віктор Беззубенко.

“Ми матимемо найбільшу фракцію у Черкаській обласній раді, тому маємо бачення, хто має стати головою. Підтримуємо кандидатуру Анатолія Підгорного. Проте нині ми ведемо непрості переговори із другою по чисельності фракцією – “Слуг народу”, що матимуть 12 депутатів, і поки що спільної мови щодо кандидатури голови не знайшли. Вони не погоджуються, що саме найчисельніша фракція має висувати свого голову. Однак ми готові до співпраці, до підтримки голови Черкаської облдержадміністрації, готові формувати більшість із “Слугами народу”, допомагати, використовуючи власний досвід та фахівців задля блага громади області”, – наголосив Беззубенко.

Він також додав, що на першій же сесії обласної ради їхня депутат, очільниця Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна буде вносити пропозицію щодо створення Черкаської обласної інфекційної лікарні, якої на разі в нашому регіоні немає.

“Має бути чітко сформований фонд по боротьбі із коронавірусом, також ми маємо створити сучасний обласний інфекційний лікувальний заклад, адже інфекційні захворювання будуть завжди, і вони завжди створюватимуть суспільні виклики. Ми говорили про необхідність створення такої лікарні ще у 2014 році, і як бачимо, були праві, бо нині через те, що хворі на коронавірус розкидані по всіх лікарнях, закриваються цілі відділення, призупиняються планові госпіталізації, люди, які потребують допомоги вузьких спеціалістів, не пов’язаних із пандемією, позбавлені її і ризикують життям. Ми маємо працювати скоординовано і комплексно в усій області”, – підкреслив Беззубенко.