Двоє врятованих коней живуть в обійсті черкащанки Наталії Штоль у селі Вергуни під Черкасами. Для них – сім’я жінки самотужки будує стайню. Як до Наталії потрапили коні Мілан та Зіра та на якому етапі будівництво конюшні – у сюжеті “Суспільного”.

Заради двох тварин 14 річного Мілана та 8-річної Зіри, розповідає Наталія Штоль, чотири з половиною роки тому вони разом із чоловіком переїхали із міста до села Вернуги.
«Мрія з дитинства була велика і мати коня, і спілкуватися із кіньми. Питання в тому, що це фінансово дуже затратне діло і я не знаю, чи наважилася б я на це, якби не ситуація, що треба було рятувати тварину».

Тут подружжя власноруч зводить стайню. Найголовніше зараз, додає Наталія, облицювати будівлю деревом аби був захист від вітру. Важливо, каже жінка, також обладнати роздягальню для людей.
«В неї підключається вода і без неї сюди немає сенсу переводити коней, бо нам доведеться по декілька разів на день носити воду, це фізично неможливо. Хоча вже, якщо чесно, вже втомилися і морально і фізично, і фінансово, тому що я не думала, що стільки коштів потрібно».

З матеріалами для будівництва конюшні допомагають охочі, розповідає Наталія. А доглядати за тваринами – волонтерки, які вже стали подругами.
«Коней вигулюємо можемо там трохи помогти по конюнші, десь щось прибрати позайматися із кіньми».

Добудувати конюшню необхідно до холодів, додає Наталія, щоб у зиму тварини не мерзли та жили у комфорті.