Команда міста Черкаси вкотре гідно представила місто на Всеукраїнських змаганнях з кінологічного спорту, які 6 та 7 квітня проходили в Одесі. На Всеукраїнські змагання з аджиліті (це такий міжнародний вид кінологічного спорту) зібрались учасники з 7 різних міст України. Представники Черкаської філії Всеукраїнської федерації кінологічного порту посіли призові місця та вибороли золото. Пише “Прочерк“.

Спортсмен Анна Сторчеус розповідає, що її собаці породи бігль вже 6 років.

– Наша історія в аджиліті почалась ще 3 роки тому, тоді в мене і надії не було на те, що з нас щось вийде.

У змаганнях Анна на трасі для досвідчених зайняла 4-ту сходинку з мінімальним відривом від третього місця. Але при цьому не розчарована:

– Кожне змагання – це колосальний досвід, змагання в Одесі не виключення. Кожного разу ми відкриваємо щось нове, знаходимо помилки, або намагаємося переступити за грані наших можливостей і зробити разом з Хеною (ред. кличка собаки) те, що не завжди виходило. З кожним змаганням, тренуванням, ми починаємо ставати все кращою командою!

blank

Впродовж двох днів суддівство на трасах змагань здійснював запрошений суддя міжнародного класу з Чехії – Petr Pupik. На рахунку судді Чемпіонати світу та національні чемпіонати європейських країн.

Дуже позитивними емоціями, та бурхливими переживаннями змагання запам’ятає, й ще один учасник команди з аджиліті – Сергій Котолуп.

У перший день змагань Сергій разом з його вихованцем – таксою Діною посів 1 місце на трасах своєї категорії. Для нього це було неочікуваністю, адже як молодий спортсмен розраховував отримати лише досвід від змагань:

– Для мене це були лише 6-ті змагання з аджиліті, надто вдячний тренеру, батькам та нашій команді ”TALEXDOG”. Впродовж постійних тренувань та вивчення траси мої колеги допомагали та підказували мені. У цьому спорті важлива тактика, правильність та точність рухів і команд. Наразі моїм досягненням я завдячую тренерському складу та команді.

blank

Тренер команди, Олександр Толстоп’ят задоволений результатом виїзних змагань.

– Пишаюсь результатом своїх вихованців, вони надзвичайно старались, щоб досягти такого результату. Взимку ми спеціально шукали місце для занять і знайшли змогу орендувати крите приміщення, впевнений немалим чином такі регулярні тренування й дозволити отримати такий результат.

До слова спортсменам 14 та 15 років, вони є вихованцями Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру, гуртка “Юний кінолог”. Попереду Черкаської команди змагання у Сумах, а також семінар із одним з найкращих тренерів України.