Під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно), ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку та підробки інформації) ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку та підробки інформації, вчинене повторно) Кримінального Кодексу України.

Встановлено, 30 – річний черкащанин, будучи раніше судимим за майнові злочини, викрав у жінки мобільний телефон, за допомогою якого заволодів грошовими коштами останньої, що знаходились на банківському рахунку потерпілої на загальну суму понад 54 тисячі гривень та витратив на власні потреби.

Маючи вільний доступ до мобільного телефону потерпілої, правопорушник незаконно використав, отримані її особисті відомості, створивши електронний кабінет останньої, здійснив несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку та підробки інформації та в подальшому виконав підробку документа на переказ, а саме заявки на зняття грошових коштів.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та процесуальним прокурором погоджено обвинувальний акт, який скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.