Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 10 грудня 2019 року в обідній час 62-річний жашківчанин, перебуваючи за місцем свого проживання в м. Жашків Черкаської області, діючи з прямим умислом, з метою незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, з корисливих мотивів, незаконно збув іншій особі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – макову соломку, масою в перерахунку на суху речовину більше одного кілограма шляхом передачі та отримання за це від неї грошових коштів в розмірі 250 гривень.

10 грудня вказану особу затримано, а наступного дня повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.307 КК України.

На даний час процесуальними керівниками у встановленому законом порядку вживаються заходи щодо обрання вказаній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

ПРЕС-СЛУЖБА УМАНСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ.