За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури оголошено підозру чоловіку за фактом поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ч. 1 ст. 436-1 КК України). Інформують в обласній прокуратурі.

Встановлено, що черкащанин, перебуваючи за місцем проживання, за допомогою власного ноутбуку протягом 2019 – 2020 років здійснював поширення матеріалів через соціальну мережу «Однокласники», які містять символіку та пропаганду комуністичного тоталітарного режиму.

Згідно висновку експерта Київського науково – дослідного інституту судових експертиз за результатами проведення судової лінгвістичної (семантико – текстуальної) експертизи у кримінальному провадженні встановлено, що у текстових матеріалах скріншотів інтернет сторінок користувача соціальної мережі «Однокласники» міститься пропаганда комуністичного та націонал – соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Довідково: санкція статті карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.