За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного черкащанина, який намагався ухилитися від призову на військову під час мобілізації в особливий період (ст. 336 Кримінального кодексу України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства чоловік, відмовився одержувати повістку і не з’явився у визначений час до Черкаського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого проходження служби, хоча був належним чином повідомлений про наслідки у разі відмови бути призваним та проходити військову службу під час мобілізації, оголошеної Указом Президента України.

Довідково: санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.