Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко обговорив із Ягмуром Ахметом Гюльдере перспективні напрями розвитку україно-турецьких взаємин.

«В українців Туреччина переважно асоціюється з відпочинком. Однак ми досить тісно співпрацюємо в різних секторах економіки. Маємо 10 підприємств на Черкащині, де залучені турецькі інвестиції. Вони працюють у галузі відновлюваної енергетики, у сільському господарстві, машинобудуванні та туристичній галузі. Звісно, ми прагнемо до збільшення кількості таких компаній і успішно реалізованих проєктів. А головне – ми готові створювати всі необхідні умови для цього», – сказав очільник області.

Днями Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт щодо індустріальних парків, який впроваджує низку стимулів для залучення інвестицій. У Турецькій Республіці ця сфера розвинена, і бізнес зацікавлений в інвестуванні.

«Турецька бізнес-спільнота вірить в Україну, тож давайте дамо їй змогу реалізуватися в Черкаській області», – резюмував Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини Ягмур Ахмет Гюльдере.

Очільник Черкащини домовився з ним зустрітися найближчим часом і вже детальніше обговорити кожен перспективний напрям співпраці.