У керівництві міської ради обурилися публічним дописом начальника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна про те, що Черкаси є найкримінальнішим містом в Україні через місцеву владу, пише “Zmi.ck.ua”.

Це питання чиновники порушили під час сьогоднішньої ранкової наради в міськраді.

“Мені надзвичайно неприємно те, що перший заступник Голови Нацполіції сказав, що місто Черкаси – це найкримінальніше місто в Україні і в цьому винна місцева влада”, – сказав Бондаренко.

За його словами, у будівлі районного відділу поліції за кошти, які надала міська рада відповідно до запитів, зробили ремонти, що серйозно “вплинуло” на зменшення злочинності.

“Коридори стали красиві. Жителі міста почали відвідувати районний відділ, там гарно ремонт зроблений з душою. А камери вони не купили, по-моєму, жодної з тих коштів, які отримали”, – зіронізував міський голова.

Натомість директор КП “Черкаситеплокомуенерго” Павло Карась нагадав, що камери придбані і їх має встановити міська рада.

У профільному департаменті додали, що від поліції надійшов запит на 1,5 млн грн. ще на додаткові камери.

“Щоб вони були виключно на місто. Наприклад, у Вінниці є окреме комунальне підприємство “Муніципальна варта” і там 50 на 50 працівники міськради у три зміни працюють і поліція чергує. Відповідають за безпеку місті”, – розповіли під час наради.

Зі свого боку, заступник міського голови Юрій Ботнар зазначив, що на часі запровадження “Смарт-сіті”, зокрема з системою спостереження за вулицями міста, цим будуть займатися.

“Проте на наше переконання такі камери мають всю інформацію збирати для міської ради, має зберігатися на серверах міської ради і ми будемо її надавати лише за запитом. Ніякого стеження за нами з боку правоохоронців не буде, будемо надавати за запитом”, – сказав Ботнар.

Посадовець також висловився щодо оцінки Аброськіна.

“У нього дивні оцінки, бо в порівнянні з тими же ДНР, де служив Аброськін, напевно наше місто не дуже кримінальне. Але у нього своє бачення. У такому разі хочеться запитати,  чому ж органи внутрішніх справ не працюють на випередження злочинності, не працюють над профілактикою злочинності, я вже не кажу про те, що не розкривають навіть резонансні справи, як наприклад, вбивство депутата, чи справа екс-депутатки, яка збила велосипедиста насмерть.  Чому вони всі самі себе не звинувачують? Пану Аброськіну як людині наділеній зброєю і повноваженнями варто було б виважувати кожне слово”, – сказав Ботнар.

До обговорень долучився керівник КП “ЧЕЛУАШ” Олексій Мельник, який також негативно висловився про роботу поліції, розповівши, що невідомі особи проникли у кабінети, де знаходяться документація підприємства. Їх, за його словами, спіймали “на гарячому”, викликали поліцію, яка усе зафіксувала, втім справу навіть не зареєстрували.

“Ми писали листи, нам відповіли, що немає потреби у цьому. У той день приїхали поліціанти, і начальники, і заступники і казали: “Вони ж нічого не вкрали, нічого страшного”. Ми зараз готуємо документи, щоб передати в суд”, – сказав Мельник.