25-річна Олена Вакуленко – кандидат у майстри спорту України з легкої атлетики. Стати поліцейською дівчина мріяла змалечку. Нині вона йде до своєї іншої мрії – стати Олімпійською призеркою. Про красуню-полісвумен повідомляють у Секторі комунікації поліції Черкаської області.

Дівчина народилась у місті Городище, що на Черкащині. З дитинства марила роботою в поліції та олімпійським чемпіонством. І частина її мрій вже стала реальністю.

“Я народилася у звичайній родині, нас у батьків троє. Мріяла стати чемпіонкою України та військовозобов’язаною, але здійснити всі наші бажання у батьків не було змоги. Тому обирати потрібно було один шлях, – розповідає Олена Вакуленко. – Спортом займаюсь з третього класу, тому і вирішила присвятити йому своє подальше життя”.

Спочатку тренувалась в Городищенській дитячо-юнацькій спортивній школі. Опісля – приїхала до Черкас, навчалась в місцевому виші на факультеті фізичної культури, спорту та здоров’я. Свої тренування продовжила спочатку в Обласній спеціалізованій юнацькій спортивній школі олімпійського резерву, а потім – і в Школі вищої спортивної майстерності.

Про свою спортивну кар’єру Олена говорить скромно, пояснює, що завжди подобався спорт, тому і отримала відповідну освіту. Нині позаду вже чимало змагань, на яких були здобуті призові місця. Брала участь у обласних і всеукраїнських змаганнях та Чемпіонатах України, де неодноразово здобувала перемогу та була призером.

Після закінчення університету, у 2015 році, почувши про перший набір до патрульної поліції, Олена вирішила остаточно, що буде правоохоронцем. Тоді дівчина успішно пройшла відбір, але до навчань, на жаль, так і не приступила. Так трапилося, що період навчань співпав з черговими змаганнями. І Олена віддала перевагу тому, чим жила протягом довгого часу – спорту.

“Вже в червні 2017 року, я почула, що Головне управління Національної поліції в Черкаській області також проводить відбір кандидатів на службу у поліцію, і у мене з’явилась можливість здійснити свою другу мрію, – зазначає полісвумен. – Конкурс пройшла успішно, була направлена на перепідготовку до міста Запоріжжя. Згодом мене призначили на посаду помічника чергового сектору реагування патрульної поліції №1 Черкаського районного відділення поліції”.

Тепер лейтенант поліції Олена Вакуленко, кандидат у майстри спорту України, поєднує охорону громадського порядку із регулярними тренуванням в залі. І за час роботи в поліції Олена вже встигла взяти участь у багатьох змаганнях, де виборола призові місця. Так, зокрема, до свого арсеналу перемог дівчина додала й трофеї з офіцерського багатоборства, що проходило у місті Черкаси, та Всеукраїнського марафону з бігу серед державних службовців, офіцерів та військовослужбовців, який відбувся в місті Києві.

Нині Олена віддає тренуванням близько двох-трьох годин шість днів на тиждень. Спортивну кар’єру кидати не збирається, адже ще одна дитяча мрія дівчини поки що так і не втілена в життя – Олена збирається стати призеркою ще й Олімпійських ігор.

“Для мене спорт – це ще й дисципліна, яка допомагає в моїй повсякденній службі. А незабаром збираюся отримати юридичну освіту”, – ділиться професійними планами полісвумен.