Черкаська міська рада позивається до Кабінету міністрів України через постанову, якою до кінця 2019 року забороняється місцевій владі розміщувати вільні кошти місцевих бюджетів на депозитах. Наступний крок – позов до казначейської служби.

Про це у коментарі виданню 18000 повідомила директор департаменту фінансової політики Наталя Джуган.

У соцмережі вона повідомила, що міська рада вже має відмову казначейства на розміщення тимчасово вільних коштів загального міського фонду.

– Поки ми позиваємося на Кабмін по забезпеченню позову по прийняттю постанови, яка суперечить самоврядному та бюджетному законодавству. Цей позов ми направили у Київ за місцем розташування уряду, – говорить Джуган.

Наступний крок – це позов до казначейства. Адже така відмова завдає збитків міського бюджету.

– Ми запланували на рік отримання коштів від депозитних рахунків на суму майже 15 мільйонів. Це достатньо серйозна сума, можна говорити, що це втрати із міського бюджету, – говорить керівниця департаменту фінансової політики.

За її словами, складно спрогнозувати, скільки триватиме розгляд. Адже виграшні справи у подібних випадках місто вже мало раніше.

– Ми не позивалися адміністративно тоді, бо не було ніяких нормативно-правових актів уряду. У попередніх випадках казна не підкріплювала нам платежі. Тому ми позивалися тільки в господарському суді і тільки на казначейство, – коментує Наталя Джуган. – Як швидко буде розглядатися справа в адміністративному суді, не можу спрогнозувати.

Нагадаємо, у січні Кабінет міністрів України до кінця 2019 року заборонив місцевим бюджетам розміщувати на депозитах тимчасово вільні кошти загального фонду. У пояснювальній записці наголошується, що цю постанову підготували для врегулювання бюджетних процесів, які відбуваються в органах місцевого самоврядування.