Завтра в черкаські лікарні надійдуть захисні костюми та окуляри, вантаж яких надійшов в область і зараз розподіляється в Черкаській обласній державній адміністрації. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Крім того, у міськраді працюють над тим, щоб придбати за бюджетні кошті ще 10 апаратів штучної вентиляції легень та збільшити резервний фонд на 12 млн грн.

“Керівники фракцій міськради додатково пропонують залучити близько 100 млн грн із бюджету розвитку для цілей боротьби із коронавірусною інфекцією. Але справа не тільки в тому, щоб залучити додаткові кошти, справа в тому, що сьогодні в Україні неможливо придбати ліки і обладнання, які необхідні для боротьби з коронавірусом. Проте найголовніша проблема навіть не це, а – брак фахівців у медичній галузі, зокрема анестезіологів, які працюватимуть на цьому обладнанні. Тому цим питанням має займатись Кабінет Міністрів, щоб це обладнання безперебійно перетинало кордон. А ще хотів щиро подякувати кожному лікарю, кожній медичній сестрі та кожному водію бригади “Швидкої допомоги”, які в посиленому режимі працюють зараз на “передовій”, величезне спасибі і від нас, і від громади нашого міста. Бо саме завдяки нашим спільним зусиллям вдається тримати епідеміологічну ситуацію в Черкасах під контролем”, – зазначив Бондаренко.

Він також наголосив, що міська влада, штаб із ліквідації НС та лікарні працюють у штатному режимі, тримаючи ситуацію під контролем. Медичні працівники на сьогодні забезпечені необхідною кількістю захисних костюмів і засобів.