Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 14.12.2018 виконавчим комітетом Черкаської міської ради прийнято рішення № 1176 «Про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Черкаси».

У подальшому, 13.02.2019 на сайті Черкаської міської ради оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Черкаси.

За результатами вказаного вище конкурсу одне товариство отримало повну монополію на утримання багатоквартирних будинків м. Черкаси, де не створені ОСББ, загалом 848 будинків.

У рамках відкритого кримінального провадження слідчим відділом Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області спільно з  Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення об’єктивної істини  в справі.

З метою перевірки законності дій посадових осіб Черкаської міської ради та товариства, яке отримало монополію, на підставі ухвал слідчого судді проводиться тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у власності товариства та тендерної документації, яка знаходиться у володінні Черкаської міської ради. Після вилучення та опрацювання зазначених документів буде вирішено питання про призначення судово-економічної експертизи.

Крім того,  до проведення досудового розслідування залучені працівники  Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області.

Досудове слідство триває та перебуває на постійному контролі Черкаської місцевої прокуратури.

Повідомляє Черкаська місцева прокуратура.